Home > Activiteiten > Huelgas Ensemble: Muziek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk

Huelgas Ensemble: Muziek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk

Componisten en kapelmeesters aan de Antwerpse kathedraal

Paul Van Nevel brengt samen met zijn Huelgas Ensemble een bloemlezing van de muziek van 16de-eeuwse componisten die aan de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekerk, later de kathedraal, verbonden waren. Onder de gewelven van deze majestueuze gotische kerk klonk decennialang de mooiste muziek van o.a. Noël Bauldeweyn, Séverin Cornet, George de La Hèle en Andreas Pevernage. Centraal in dit gevarieerde programma staat de La Hèles Missa Fremuit spiritu Jesu die in 1578 bij Plantijn werd uitgegeven en die is gebaseerd op het gelijknamige motet van Orlandus Lassus. Rondom de mis worden motetten en chansons geplaatst, waaronder een klaagzang van Pevernage op de dood van Christoffel Plantijn.

 

 

Uitvoerders

Maria Valdmaa, Dorothea Jakob, Sabine Lutzenberger, Helen Cassano, cantus | Achim Schulz, Paul Bentley-Angell, Loïc Paulin, Adriaan De Koster, Tom Phillips, Sebastiaan Ammerlaan, tenor | Tim Scott Whiteley, Roland Faust, bassus | Paul Van Nevel, artistieke leiding

Vri 18 augustus 2023

20:00 - St.-Pauluskerk

Tickets:

Rang 1: € 38 / € 34 | Rang 2: € 34 / € 30

Dit concert is uitverkocht.
U kan zich aanmelden voor de wachtlijst.

Concertinleiding

U kunt Huelgas Ensemble ook aan het werk zien op woensdag 23 augustus. Samen met vier blazers, vier strijkers en een virginaal verklanken de zangers van Huelgas Ensemble dan op unieke wijze de uitstraling van de Antwerpse drukkers uit de renaissance. Er zijn nog een aantal mooie plaatsen voor dit concert beschikbaar. Info en tickets vindt u hier.

De muziekdrukken van Plantijn

Verschillende ensembles brengen tijdens deze editie van Laus Polyphoniae muziek die ooit nog door het drukkersatelier van Christoffel Plantijn en diens nageslacht de wereld werd ingestuurd. Zo ook Huelgas Ensemble.