Home > Praktisch > Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

 

AMUZ is als muziekcentrum een open huis in hartje Antwerpen. Dit betekent dat we graag zoveel mogelijk mensen laten genieten van de allermooiste muziek. AMUZ zet dan ook in op het toegankelijk maken van al zijn activiteiten. Stuitte u in AMUZ op een drempel die wij nog niet zagen? Meld het ons.

 

De allerjongsten

Het publiek van morgen is vandaag al welkom in AMUZ. Breng dus gerust uw (klein)kind mee. Vraag in de zaal gerust naar een verhoogd kussen. Onze concerten duren in principe niet langer dan 75 minuten en heel wat van die concerten kunnen ook kinderen bekoren. Welk concert het best in aanmerking komt, kan u wellicht het best inschatten. Mocht u hierover vragen hebben, aarzel dan niet om ze ons te stellen.

 

Rolstoelen & blindegeleidehonden

Alle publieke voorzieningen van AMUZ zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en personen met een handicap. Alle faciliteiten zoals concertzaal, foyer en toiletten bevinden zich op de begane grond. Wanneer concerten of andere activiteiten op een externe locatie worden georganiseerd, zijn deze in principe ook steeds toegankelijk voor rolstoelgebruikers tenzij anders vermeld.

In onze concertzaal zijn er plaatsen voor rolstoelgebruikers voorzien. Neem contact op met onze ticketbalie voor meer info. Blindegeleidehonden zijn ook welkom in AMUZ. Wij vragen u vriendelijk uw specifieke noden bij reservatie te vermelden, zodat we hiermee rekening kunnen houden bij het toewijzen van de plaatsen. Een van onze onthaalmedewerkers begeleidt u graag naar uw plaats.

 

Kansentarief (VT-statuut)

Hebt u een A-kaart, de spaar- en voordeelkaart van de stad Antwerpen en heeft u recht op verhoogde tegemoetkoming? Laat dit dan aanvinken op uw A-kaart. Lees hier meer over de voordelen waarvan u kan genieten.

Ook via VrijUit (voorheen Fonds Vrijetijdsparticipatie) kan u met een verhoogde tegemoetkoming tickets voor AMUZ-concerten boeken. U kan bovendien gratis lid worden van VrijUit, meer info: www.vrijuit.nu

Ook zonder A-kaart kan u het VT-tarief genieten als u een ander document kan voorleggen waarin uw VT-statuut wordt vermeld.