Home > Activiteiten > Bart Coen

Bart Coen

Wat zal men op den avond doen

Wat zal men op den avond doen verenigt barok en hedendaagse muziek voor solo-blokfluit. De titel van het programma verwijst naar een melodie waarop Jacob Van Eyck variaties heeft gecomponeerd. Van Eyck (1590-1657) was een blind, Nederlands muzikant, beiaardier en blokfluitist. Op zomeravonden vermaakte hij wandelaars met zijn muzikale talent op het Janskerkhof in Utrecht. Hij publiceerde zijn composities in Der Fluyten Lust-hof. De uitgave bevat ongeveer 150 composities, variaties op psalmen en bekende melodieën. Ook Engels nachtegaeltje, Amarilli mia bella, Doen Daphne d’over Schoone Maeght en enkele dansen staan op het programma. 

Black intention van de Japanse componist Maki Ishii (1936-2003) verwijst naar de wil om in de muziek nieuwe ritmes, vormen en klanken te integreren die voorheen niet bestonden. De blokfluitist moet bijvoorbeeld twee instrumenten tegelijk bespelen. 

U hoort ook een eigen compositie van Bart Coen, een estampie, die hij heeft geschreven op basis van de ballade En Attendant van Phillipus de Caserta, voor de gelijknamige voorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker.

Programma

Werk van J. Van Eyck, G.P. Telemann, J.Bodin de Boismortier, M. Ishii, Y. Fumiharu, B. Coen

 

Uitvoerders

Bart Coen, blokfluit & slagwerk

 

 

Don 1 februari 2024

20:00 - AMUZ

Tickets:

Rang 1: € 24 / € 20 | Rang 2: € 20 / € 16 / Dit concert werd ook opgenomen in het Instrumentaal abonnement

Programmaboekje

Heen en terug door de eeuwen met Bart Coen

Een interview