Home > Inspecteur Viola

Inspecteur Viola

Muzikaal detectivespel 2de graad basisonderwijs

 

 

Voor klassen van het derde en het vierde leerjaar ontwikkelden AMUZ en De Veerman het project Inspecteur Viola. Tijdens dit klassikale bordspel speuren de leerlingen in groepjes naar informatie over componisten uit het verre en nabije verleden.

Duur: een halve schooldag (telkens een voormiddag)
Locatie: AMUZ
Hoe: Per rondleiding kan één klas (ca. 25 leerlingen) deelnemen. Een docent van De Veerman leidt het spel.
Prijs: € 5 per leerling (met een minimumtotaal van € 75 per rondleiding).
Info: +32 3 202 46 69 | educatie@amuz.be
In samenwerking met: De Veerman

“Zowel de kinderen als wij als leerkracht zijn heel enthousiast na het spel. Het sluit perfect aan bij ons thema van kunst in de klas. Hier en daar herkennen ze ook al enkele componisten. De kinderen zijn heel betrokken bij het spel en er is voldoende variatie in werkvorm. Ze mogen zoeken naar de tassen, ze mogen dingen aanraken, ze lezen voor, ze kunnen naar een stukje film zien, … Het slot met het maken van een eigen compositie is ook elk jaar een toppertje. Echt heel fijn!! Wij blijven heel graag komen.”

Juf Astrid (Sint-Calasanz, Hoevenen)

“De laatste jaren komen we met de klas steevast genieten van ‘Inspecteur Viola’. Na een gratis tramrit bereiken we vlot AMUZ waar we met een ganzenbordspel op muzikale zoektocht gaan. Neem dit gerust letterlijk én figuurlijk: in de Augustinuskerk en in een kindvriendelijke waaier van Mozart tot Michael Jackson, van Puccini tot Dance Macabre. In deze interactieve zoektocht eindigen de kinderen met een canonzang en improvisatie met instrumenten. Een streling voor oog en oor!!

Het derde leerjaar (Onze-Lieve-Vrouwinstituut Pulhof, Berchem)

Met het derde leerjaar genoten wij meerdere jaren van het Inspecteur Viola. De kinderen waren al onder de indruk vanaf het binnenkomen in de oude kapel. De enthousiaste begeleider zorgde er steeds voor dat alle kinderen aandachtig en gemotiveerd meewerkten. De leerlingen leerden over de muziekgeschiedenis, ze mochten dansen, ze mochten zelf een stukje muziek componeren en ze kregen fijne feedback. Dit allemaal in een spelvorm. Wat hebben de kinderen ervan genoten en geleerd. Het is een echte aanrader!

Juf Caroline

Inschrijven

Ga gratis met De Lijn naar AMUZ dankzij dynamoOPWEG.