Home > Aanbod voor scholen > Inspecteur Viola

Inspecteur Viola

Muzikaal detectivespel 2de graad basisonderwijs

 

Voor klassen van het derde en het vierde leerjaar ontwikkelden AMUZ en De Veerman het project Inspecteur Viola. Tijdens dit klassikale bordspel speuren de leerlingen in groepjes naar informatie over componisten uit het verre en nabije verleden.

“Zowel de kinderen als wij als leerkracht zijn heel enthousiast na het spel. Het sluit perfect aan bij ons thema van kunst in de klas. Hier en daar herkennen ze ook al enkele componisten. De kinderen zijn heel betrokken bij het spel en er is voldoende variatie in werkvorm. Ze mogen zoeken naar de tassen, ze mogen dingen aanraken, ze lezen voor, ze kunnen naar een stukje film zien, … Het slot met het maken van een eigen compositie is ook elk jaar een toppertje. Echt heel fijn!! Wij blijven heel graag komen.” Juf Astrid (Sint-Calasanz, Hoevenen)

“Met het derde leerjaar genoten wij meerdere jaren van het Inspecteur Viola. De kinderen waren al onder de indruk vanaf het binnenkomen in de oude kapel. De enthousiaste begeleider zorgde er steeds voor dat alle kinderen aandachtig en gemotiveerd meewerkten. De leerlingen leerden over de muziekgeschiedenis, ze mochten dansen, ze mochten zelf een stukje muziek componeren en ze kregen fijne feedback. Dit allemaal in een spelvorm. Wat hebben de kinderen ervan genoten en geleerd. Het is een echte aanrader!” Juf Caroline

Duur: een halve schooldag (telkens een voormiddag)

Locatie: AMUZ

Hoe: Per workshop kan één klas (ca. 25 leerlingen) deelnemen. Een docent van De Veerman leidt het spel.

Prijs: € 5 per leerling (met een minimumtotaal van € 75 per workshop).

Info: +32 3 202 46 69 | educatie@amuz.be

Vervoer: Ga gratis met De Lijn naar AMUZ dankzij dynamoOPWEG.

In samenwerking met: De Veerman