Home > Archief Laus Polyphoniae

Laus Polyphoniae

Overzicht 1994-2023

 

Laus Polyphoniae is het jaarlijkse zomerfestival georganiseerd door AMUZ (Festival van Vlaanderen Antwerpen) en gewijd aan de muziek van de middeleeuwen en renaissance. Sinds zijn ontstaan in 1994 is het festival uitgegroeid tot het enige en grootste festival wereldwijd dat zich dermate toelegt op het Europese erfgoed van de polyfonie. Laus Polyphoniae huldigt daarbij steeds het centrale motto van AMUZ: Historically Informed Performance (HIP). Die band met de wetenschappelijke wereld, een constante voedingsbodem, zorgt ervoor dat AMUZ in het Europese kunstenlandschap bekend staat als gedegen muziek- en kenniscentrum. Naast internationaal gerenommeerde artiesten focust Laus Polyphoniae ook op jong aanstromend talent met o.a. de International Young Artist’s Presentation.

De muziek treedt in dialoog met andere kunstvormen zoals literatuur. Laus Polyphoniae integreert ook ander onroerend erfgoed binnen de stad Antwerpen in zijn werking zoals de Sint-Pauluskerk, de Sint-Andrieskerk en de Sint-Joriskerk, maar ook het Rubenshuis, het Elzenveld, Paleis op de Meir …

Laus Polyphoniae brengt elk jaar weer 10.000 bezoekers op de been: uit Vlaanderen maar ook vanuit Nederland, Frankrijk, Duitsland en zelfs Japan en de VS zakken muziekliefhebbers af naar Antwerpen.