Home > Activiteiten > Polyphony connects

Polyphony connects blikt enerzijds terug op het rijke verleden van de voorbije edities van Laus Polyphoniae, anderzijds kijkt het festival vooruit. Dit virtuele festival, dat op basis van zowel archiefopnamen als live-events muziek uit verschillende eeuwen bundelt, is bovendien voorzien van een sterke inhoudelijke omkadering met documentaires, introducties, een boekvoorstelling, een internationale summerschool, een educatieve muziekvakantie voor de jongsten en een introductiecursus.

Programmaboek

Registreer u via dit formulier om niks te missen. Na registratie ontvangt u exclusief een gloednieuw programmaboek (zolang de voorraad strekt: in Vlaanderen aan huis geleverd, elders gratis digitaal of mits betaling van verzendkosten).

Hoe zal uw festivaldag eruitzien?

Concerten (met introductie)

U kunt elke dag minstens één concert beluisteren. In totaal biedt Polyphony connects tien archiefconcerten die dankzij Klara kunnen worden heruitgezonden, en drie livestreams. De archiefconcerten zijn exclusieve opnamen van memorabele uitvoeringen die de geschiedenis van Laus Polyphoniae rijk is, pareltjes die een herbeluistering meer dan verdienen. Elk archiefconcert wordt ingeleid door een kenner (de introductie is een aparte video). De liveconcerten – zonder publiek – worden gestreamd vanuit AMUZ en kan u beluisteren op deze website en via Klara.

Cri du coeur

Elk archiefconcert wordt vergezeld van een cri du coeur. Een bekende spreekt zijn of haar gevoelens uit bij de herinnering aan het desbetreffende concert: recht uit het hart, een mijmerende gedachte, een stuk poëzie of een warm polyfoon pleidooi.

Coda van de dag

Elke festivalavond wordt afgerond met een parel van een compositie als coda van de dag: een werk dat klonk tijdens een van de voorbije edities van Laus Polyphoniae, voorafgegaan door een korte beschouwing.

Alle video’s blijven online beschikbaar tot 30 september, herbekijken of uitgesteld kijken is dus zeker mogelijk.

Oor voor detail

Over het festival

Vanaf 15 augustus

Prelude Huelgas Ensemble

15 augustus 2020 10:00

Wandelzoektocht International Young Artist’s Presentation

15 augustus tot 30 september

Ontdek onze cursussen

Programma per dag

Vrijdag 21 augustus

Zaterdag 22 augustus

Zondag 23 augustus

Maandag 24 augustus

Dinsdag 25 augustus

Woensdag 26 augustus

Donderdag 27 augustus

Vrijdag 28 augustus

Zaterdag 29 augustus

Zondag 30 augustus

Festivalnieuws

Interview met Raquel Andueza

Interview met Marnix De Cat

Interview met Patrizia Bovi