Home > Activiteiten > Najaarsconcerten 2020 > Klankenbad reeks 1

Klankenbad

Muzikale dialogen voor kinderen van 0 tot 3 jaar

De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby’s en peuters eenvoudige liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In AMUZ kan u uw kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit. Klankenbad is gebaseerd op Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordons theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Heel nuttig dus om uw kind te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind! Er wordt gewerkt met verschillende leeftijdscategorieën. Baby’s worden gestimuleerd in hun eigen muzikale gebrabbel. Peuters en kleuters gaan aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdekt u hoe u ook thuis met uw kindje muziek kan maken.

Docent
Sarah Verhulst

Data
Reeks 1: zaterdag 03.10.20, 17.10.20, 31.10.20, 14.11.20

Groepen
9.00: baby’s & peuters van 0 tot 18 maanden
10.00: peuters van 18 tot 24 maanden
11.00: peuters van 24 maanden tot ze naar de onthaalklas of 1ste kleuterklas gaan

Prijs
€ 40 voor een reeks van 4 sessies (voorlopig kan elk ingeschreven kind slechts door één volwassene vergezeld worden)

Aangepaste maatregelen
Alle sessies van reeks 1 zullen doorgaan in de concertzaal. Volwassenen houden voldoende afstand van elkaar en dragen voor de volledige duur van hun bezoek aan AMUZ een mondmasker. Elk ingeschreven kind kan slechts door één begeleider vergezeld worden. Er wordt een circulatieplan met eenrichtingsverkeer voorzien. Praktische informatie wordt per e-mail verstuurd enkele dagen voor de eerste sessie.

In samenwerking met
Musica, Impulscentrum voor Muziek

Praktisch
Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Uw inschrijving is definitief wanneer wij de betaling hebben ontvangen. Enkele dagen voor de eerste sessie ontvangt u een mail met praktische informatie.

Deze concerten interesseren u misschien ook:

Wolf (10+)

15 november 2020 14:00