Home > Activiteiten > Klankenbad reeks 1 – najaar 24

Klankenbad reeks 1 – najaar 24

Muzikale dialogen voor kinderen van 0 tot 3 jaar

De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby’s en peuters eenvoudige liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In AMUZ kan u uw kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit. Klankenbad is gebaseerd op Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordons theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling.

Heel nuttig dus om uw kind te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind! Er wordt gewerkt met verschillende leeftijdscategorieën. Baby’s worden gestimuleerd in hun eigen muzikale gebrabbel. Peuters en kleuters gaan aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdekt u hoe u ook thuis met uw kindje muziek kan maken.

Praktisch

Zaterdagen 19.10.24, 09.11.24, 16.11.24 & 30.11.24, AMUZ

9.00: baby’s & peuters van 0 tot 18 maanden VOLZET
10.00: peuters van 18 tot 24 maanden VOLZET
11.00: peuters vanaf 24 maanden die nog niet naar de onthaalklas of 1ste kleuterklas gaan

Is een workshop volzet, dan kan u zich steeds op de wachtlijst zetten door een mail te sturen naar tickets@amuz.be. Wij nemen met u contact op als er een plekje vrijkomt. Kijk zeker ook even naar de workshops van voorjaar 2025; mogelijk is er daar nog een plaatsje vrij.

Uitvoerders

Sarah Verhulst, docent

Zat 19 oktober 2024


0-3
Tickets:

€ 50 voor een reeks van 4 sessies (maximaal 2 volwassenen per ingeschreven kind) € 20 voor een reeks van 4 sessies (maximaal 2 volwassenen per ingeschreven kind) voor personen met een kansentarief Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en betaalgegevens.

In samenwerking met:

Musica Impulscentrum