Home > Aanbod voor scholen > Kinderen worden als componisten geboren

Kinderen worden als componisten geboren

Muzikale projectweek 3de graad basisonderwijs

 

Een muzikale projectweek voor de derde graad lager onderwijs waarbij een klas een bepaald muziekgenre of muzikaal thema ontdekt. Onder begeleiding van enkele muzikanten verkennen ze specifieke muzikale bouwstenen en invalshoeken om tot eigen composities te komen.
Gedurende vijf dagen werken de kinderen uit het vijfde of zesde leerjaar in AMUZ in plaats van op school. Artistieke medewerkers van De Veerman organiseren verschillende workshops om hen tot nieuwe composities te laten komen. Het uitgangspunt is elke editie anders en vertrekt telkens vanuit een bepaald muzikaal repertoire of genre dat op dat moment op het programma staat in AMUZ. Het kan zowel gaan om oude, moderne als om hedendaagse muziekstukken.

De hele week benaderen we deze kinderen als jonge componisten. Ze krijgen tools, invalshoeken, methodieken, … om tot composities te komen, geïnspireerd op het specifieke vertrekpunt van die week. Soms worden er ook bewegingssessies ingebouwd om de muziek op een lijfelijke manier te ervaren. Er staat ook een ontmoeting met de muzikanten van het ensemble op het programma, waarin ze honderduit vragen kunnen stellen, ideeën uitwisselen over hun composities en samen kunnen musiceren.

Op het einde van de week worden de hele school en ouders uitgenodigd op het toonmoment. Ook de muzikanten van het ensemble zijn van de partij.

Wil u met uw school deelnemen? Kom naar een van onze toonmomenten en maak via mail educatie@amuz.be een afspraak voor verdere info en samenwerking.

 

In samenwerking met De Veerman

Kinderen worden als componisten geboren: toonmoment muzikale projectweek

01 december 2023 13:30

Kinderen worden als componisten geboren: toonmoment muzikale projectweek

23 februari 2024 14:00