Home > Praktisch > Tickets, abonnementen, tarieven en reducties

Tickets, abonnementen, tarieven en reducties

 

Tickets bestellen

Online

De ticketverkoop verloopt online via de bestelknoppen op de concertpagina’s. Een handleiding bij het bestellen van uw tickets vindt u hier. U kan met creditcard (VISA of MasterCard), Bancontact, via de KBC- of Belfius-betaalknop betalen.

E-mail

U kan tickets reserveren via tickets@amuz.be. Uw mail wordt steeds binnen de 48 uur beantwoord.

Op afspraak

Onze ticketbalie is enkel geopend één uur voor aanvang van een concert voor vragen aangaande dat concert. Wil u op een ander moment moment worden geholpen, gelieve dan een afspraak te maken via tickets@amuz.be of via +32 3 202 46 69 (dinsdag, donderdag of vrijdag). Misschien vindt u het antwoord op uw vraag alvast hier.

 

Terugname tickets

Tickets kunnen worden geruild tot 7 dagen voor het concert waarvoor ze werden gekocht. Dit kan enkel binnen het huidige concertseizoen. Hiervoor worden € 2 transactiekosten aangerekend per geruild ticket. Tickets worden niet terugbetaald, dit geldt ook voor niet-gebruikte tickets. Er wordt geen waardebon in ruil gegeven. Als u tickets ruilt die in een abonnement werden aangekocht, geniet u de abonnementskorting niet opnieuw. Voor de nieuwe tickets wordt de normale prijs aangerekend. U kan uw tickets online ruilen via uw klantenportaal. Of u kan contact opnemen via tickets@amuz.be.

Uitverkochte concerten

Wanneer een concert uitverkocht is, kan u zich online aanmelden voor de wachtlijst. Als er plaatsen vrijkomen, dan nemen wij contact met u op. De wachtlijst biedt geen garantie op het bijwonen van het concert.

Verloren tickets

Als u uw tickets verloren hebt, kan u hiervoor duplicaten ontvangen aan de ticketbalie van AMUZ vanaf één uur voor aanvang van het concert. De persoon die de tickets aankocht, moet zich voor ontvangst van de duplicaten kunnen identificeren.

Kies een van de onderstaande topics voor meer informatie m.b.t. ticketing:

Bij elk concert worden standaard- en reductieprijzen vermeld, exclusief eventuele verzendkosten. In ons drukwerk vallen (druk)fouten niet volledig uit te sluiten. AMUZ spant zich in om eventuele fouten zo snel mogelijk recht te zetten. De vermeldingen op de website hebben steeds voorrang op drukwerk.
AMUZ werkt met genummerde zitplaatsen, tenzij anders vermeld. Genummerde zaalopstellingen hebben meestal twee prijscategorieën. Stoelen in de tweede categorie hebben een beperkte zichtbaarheid.
Binnen elke categorie geldt meestal een reductietarief voor -35/65+, lerarenkaart, Davidsfonds Cultuurkaart, lidmaatschap Herita en groepen vanaf 10 personen. Kaarten die recht geven op reductie moeten worden getoond bij de ticketcontrole.
Wie jonger is dan 19 jaar, betaalt slechts € 5 per ticket. Cultuurliefhebbers met VT-statuut vinden meer informatie bij ‘voordeelformules’.

Abonnementen

Voor seizoen 21|22 stellen we enkele mooie abonnementen voor u samen. Groots, intiem, meesterlijk, meditatief … we willen u verrassen en verleiden met de mooiste muziek tegen een zachte prijs: u geniet 20 % korting. Elk abonnement is persoonsgebonden. Als u tickets ruilt die in een abonnement werden aangekocht, geniet u de abonnementskorting niet opnieuw. Voor de nieuwe tickets wordt de normale prijs aangerekend.

Onze selectie voor 21|22 vindt u hier

 

 

AMUZ-intro

Het jongerenabonnement AMUZ-intro laat jongeren tot 26 jaar proeven van de AMUZ-concerten. Een abonnement kost € 25 en biedt de mogelijkheid 5 concerten naar keuze bij te wonen. AMUZ-intro is strikt persoonlijk en enkel geldig voor één seizoen.

Bestel AMUZ-intro

 

 

A-kaart

De A-kaart is de spaar- en voordeelkaart van de stad Antwerpen. Met uw A-kaart kan u in AMUZ een punt sparen bij deelname aan een activiteit. Tien punten geven recht op een korting van € 2 op een AMUZ-concert. Tijdelijke acties worden aangekondigd via de nieuwsbrief van de A-kaart. De A-kaart is gratis. U kan de kaart op verschillende locaties in de stad verkrijgen. Surf naar a-kaart.antwerpen.be voor alle informatie.

A-kaarthouders met een kansentarief (VT-statuut)

AMUZ is een open huis en wil iedereen de kans geven om te genieten van en te participeren in cultuur, ongeacht zijn culturele of maatschappelijke achtergrond. Daarom biedt AMUZ een bijzondere korting aan A-kaarthouders met een kansentarief. Deze korting is enkel geldig bij aankoop van tickets binnen de AMUZ-programmering.

Tickets voor AMUZ-concerten kosten € 4. Het aantal plaatsen is beperkt. Als u recht heeft op het kansentarief, kan u contact opnemen via tickets@amuz.be. Wij zorgen er dan voor dat u ook online dit tarief kan selecteren.

Kinderen van personen met een kansentarief betalen € 16 (*) voor een reeks van vier sessies Klankenbad.

Meer info: www.antwerpen.be/nl/overzicht/a-kaart/a-kaart-met-kansentarief

Ook zonder A-kaart kan u het VT-tarief genieten als u een ander document kan voorleggen waarin uw VT-statuut wordt vermeld.

 

Cultuur(shock)cheque

Middelbare scholieren vanaf 15 jaar die naar school gaan in het district Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Merksem, Hoboken kunnen voordelig naar voorstellingen in de Antwerpse cultuurhuizen dankzij de cultuurcheques voor scholieren. Voor maar € 5 koop je op het secretariaat van je school een boekje met drie cultuurcheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. De cheques zijn te koop in de deelnemende middelbare scholen van de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Merksem, Hoboken. Informeer op het secretariaat of jouw school ook deelneemt. Meer info

Word vriend van AMUZ!

De vriendenwerking loopt telkens per seizoen: van augustus tot en met juli. Het lidmaatschap (€ 25 per persoon) is persoonlijk en biedt u verschillende voordelen:

 1. Vroegboekvoordeel
  Boek als eerste uw tickets vóór de start van de officiële ticketverkoop.
 2. Toelichting programma
  Ontdek elk jaar als eerste het programma van onze seizoensconcerten en Laus Polyphoniae met een exclusieve toelichting door ons artistiek team.
 3. Korting op losse tickets
  Geniet 15 % korting bij de aankoop van losse tickets. De korting is cumuleerbaar met andere reducties (+65, -35, lerarenkaart, Davidsfonds Cultuurkaart, lidmaatschap Herita).
 4. Vriendenconcert
  Ontvang een gratis ticket voor ons jaarlijkse vriendenconcert, een nieuw en exclusief initiatief. Nadien bieden we u ook graag een drankje aan in de foyer, zodat u kan kennismaken met de musici en de andere vrienden van AMUZ.

 

Klik hier om Vriend van AMUZ te worden!