Home > Praktisch > Tickets, abonnementen, tarieven en reducties

Tickets, abonnementen, tarieven en reducties

 

Tickets bestellen

Online

Via de online ticketshop. U kan met creditcard (VISA of MasterCard), Bancontact of overschrijving betalen.

Aan de balie van AMUZ

De balie is geopend op dinsdag en donderdag, van 13 tot 16 uur en één uur voor aanvang van het betreffende concert. Aan de balie van AMUZ kan u contant, met Bancontact, met creditcard (VISA of MasterCard) of Payconiq betalen. Ook Ticket Compliments Supreme Award, Ticket Compliments Sport & Cultuur en de Consumptiecheque worden als betaalmiddel aanvaard. Aan de balie van AMUZ kunt u bovendien betalen met UCoins (lees meer).
Wegens COVID-19 is onze ticketbalie voorlopig gesloten.

Telefonisch

Via +32 (0)3 292 36 80 – dinsdag & donderdag: 13.00-16.00
Momenteel is onze ticketbalie te bereiken op weekdagen tussen 9 en 17 uur.  

E-mail

Via tickets@amuz.be. Uw mail wordt steeds binnen de 48 uur beantwoord.

Terugname tickets

Tickets kunnen worden geruild tot 7 dagen voor het concert waarvoor ze werden gekocht. Dit kan enkel binnen het huidige concertseizoen. Hiervoor worden € 2 transactiekosten aangerekend per geruild ticket. Ruilen kan enkel tijdens de reguliere openingsuren van de ticketbalie: dinsdag & donderdag van 13 tot 16 uur. Tickets worden niet terugbetaald, dit geldt ook voor niet-gebruikte tickets. Er wordt geen waardebon in ruil gegeven. Als u tickets ruilt die in een abonnement werden aangekocht, geniet u de abonnementskorting niet opnieuw. Voor de nieuwe tickets wordt de normale prijs aangerekend.

Uitverkochte concerten

Als een concert uitverkocht is, kan u zich aanmelden voor de wachtlijst. Dit kan enkel een uur voor aanvang van het concert, ter plaatse aan de ticketbalie. De wachtlijst biedt geen garantie op het bijwonen van het concert.

Verloren tickets

Als u uw tickets verloren hebt, kan u hiervoor duplicaten ontvangen aan de ticketbalie van AMUZ vanaf een uur voor aanvang van het concert. De persoon die de tickets aankocht, moet zich voor ontvangst van de duplicaten kunnen identificeren.

Kies een van de onderstaande topics voor meer informatie m.b.t. ticketing:

Bij elk concert worden standaard- en reductieprijzen vermeld, exclusief eventuele reservatie- of verzendkosten. In ons drukwerk vallen (druk)fouten niet volledig uit te sluiten. AMUZ spant zich in om eventuele fouten zo snel mogelijk recht te zetten. De vermeldingen op de website hebben steeds voorrang op drukwerk.

AMUZ werkt met genummerde zitplaatsen, tenzij anders vermeld. Genummerde zaalopstellingen hebben meestal twee prijscategorieën. Stoelen in de tweede categorie hebben een beperkte zichtbaarheid.

Binnen elke categorie geldt meestal een reductietarief voor -26/65+, lerarenkaart, Davidsfonds Cultuurkaart, lidmaatschap Herita en groepen vanaf 10 personen. Kaarten die recht geven op reductie moeten worden getoond bij de ticketcontrole.

Wie jonger is dan 19 jaar, betaalt slechts € 5 per ticket. Cultuurliefhebbers met VT-statuut vinden meer informatie bij ‘voordeelformules’.

Abonnementen

Wegens COVID-19 is het momenteel niet mogelijk om abonnementen te bestellen.

Abonnees kunnen een mooie korting genieten op de normale ticketprijzen. AMUZ verkoopt vrij samen te stellen keuzeabonnementen. Elk abonnement is  persoonsgebonden. Op uw aankoop van losse tickets ontvangt u geen korting. Losse tickets kunnen achteraf niet meer worden omgeboekt tot een abonnement. Als u tickets ruilt die in een abonnement werden aangekocht, geniet u de abonnementskorting niet opnieuw. Voor de nieuwe tickets wordt de normale prijs aangerekend.

15 % korting vanaf 6 verschillende concerten
20 % korting vanaf 12 verschillende concerten
25 % korting vanaf 18 verschillende concerten

AMUZ-intro

Het jongerenabonnement AMUZ-intro laat jongeren t.e.m. 26 jaar proeven van de AMUZ-concerten. Een kaart kost € 25 en biedt de mogelijkheid 5 concerten naar keuze bij te wonen. AMUZ-intro is strikt persoonlijk en enkel geldig voor één seizoen.

A-kaart

De A-kaart is de spaar- en voordeelkaart van de stad Antwerpen. Met uw A-kaart kan u in AMUZ een punt sparen bij deelname aan een activiteit. Tien punten geven recht op een korting van € 2 op een AMUZ-concert. Tijdelijke acties worden aangekondigd via de nieuwsbrief van de A-kaart. De A-kaart is gratis. U kan de kaart op verschillende locaties in de stad verkrijgen. Surf naar a-kaart.antwerpen.be voor alle informatie.

A-kaarthouders met een kansentarief (VT-statuut)

AMUZ is een open huis en wil iedereen de kans geven om te genieten van en te participeren in cultuur, ongeacht zijn culturele of maatschappelijke achtergrond. Daarom biedt AMUZ een bijzondere korting aan A-kaarthouders met een kansentarief. Deze korting is enkel geldig bij aankoop van tickets binnen de AMUZ-programmering.

  • Tickets voor AMUZ-concerten kunnen vanaf de eerste dag van de maand voor de volgende maand worden gereserveerd en kosten € 4. Het aantal plaatsen is beperkt.
  • Kinderen van personen met een kansentarief betalen € 16 (*) voor een reeks van vier sessies Klankenbad.
  • Reserveren kan via de ticketbalie van AMUZ. Online reserveren is niet mogelijk.
  • Meer info: www.antwerpen.be/nl/overzicht/a-kaart/a-kaart-met-kansentarief
  • Ook zonder A-kaart kan u het VT-tarief genieten als u een ander document kan voorleggen waarin uw VT-statuut wordt vermeld.

 

Cultuur(shock)cheque

Middelbare scholieren vanaf 15 jaar die naar school gaan in het district Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Merksem, Hoboken kunnen voordelig naar voorstellingen in de Antwerpse cultuurhuizen dankzij de cultuurcheques voor scholieren. Voor maar € 5 koop je op het secretariaat van je school een boekje met drie cultuurcheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. De cheques zijn te koop in de deelnemende middelbare scholen van de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Merksem, Hoboken. Informeer op het secretariaat of jouw school ook deelneemt. Meer info

Natuurlijk hopen we dat u van uw avondje uit geniet in het gezelschap van uw vrienden of familie. Als ambassadeur van AMUZ informeert u uw kennissenkring actief over het aanbod van AMUZ. Als u in één bestelling voor minimaal 5 personen een abonnement aankoopt, wordt u als hoofdbesteller onze ambassadeur. U en uw partner genieten dan verschillende voordelen zoals een meet-and-greet met artiesten, een exclusieve toelichting bij het AMUZ-aanbod én een exclusieve voorverkoop. Uw ambassadeurschap loopt steeds gedurende een volledig seizoen.