Home > Activiteiten > Ronald Brautigam: Beethoven

Ronald Brautigam: Beethoven

Waldstein en andere favorieten

Ludwig van Beethoven was al tijdens zijn leven berucht om zijn wisselende gemoedsstemmingen. Misschien hadden die te maken hadden met frustraties vanwege zijn gehoorverlies of zijn mogelijke gebrek aan sociale vaardigheden. Ook in zijn pianocomposities zijn heel verschillende emoties terug te vinden. Het charmante Andante favori, het komische Rondo a capriccio, opus 129 ‘De woede over een verloren muntje’ of de bevlogen passie van zijn Waldsteinsonate illustreren dat Beethoven niet onder één noemer te brengen was.

Voor de fijnste uitvoering van deze waaier aan stemmingen zorgt Ronald Brautigam, die deze muziek speelt alsof ze zich als vanzelfsprekend onder zijn vingers ontvouwt. Zijn Beethoven klinkt tegelijk vertrouwd en verfrissend. Ook op zijn 70ste blijft Brautigam een referentie voor Beethoven op historische klavieren. Een must voor iedereen die van Beethovens pianomuziek houdt of wil gaan houden.

Programma

L. van Beethoven: Sonate nr. 21, opus 53 ‘Waldstein’ | Andante in F, WoO57 ‘Andante favori’ | Fantasie, opus 77 | 7 Bagatellen, opus 33 | Rondo a capriccio, opus 129 ‘De woede over een verloren muntje’ 

Uitvoerders

Ronald Brautigam: pianoforte 

Don 29 februari 2024

20:00 - AMUZ

Tickets:

Rang 1: € 28 / € 24 | Rang 2: € 24 / € 20 / Dit concert werd ook opgenomen in het Instrumentaal abonnement