Home > Activiteiten > Jennifer Bloxam: lezing Obrecht

Jennifer Bloxam: lezing Obrecht

Jacob Obrecht: Missa Sub tuum praesidium

Lezing door prof. Jennifer Bloxam over Jacob Obrecht en zijn Missa Sub tuum praesidium, voorafgaand aan het concert van Cappella Pratensis & I Fedeli. In haar lezing verkent Bloxam de Antwerpse oorsprong van de mis, haar verband met de opulente Maria Hemelvaartfeesten in augustus en haar verrassende gebruik als Paasmis voor Keizer Maximiliaan I.

Musicoloog Jennifer Bloxam is Herbert H. Lehman Professor of Music Emerita aan het Williams College (VS) en voormalig voorzitter van de Society for Christian Scholarship in Music. Haar onderzoek richt zich vooral op oude muziek in haar culturele context en de relatie tussen muziek en spiritualiteit. Daarnaast onderhoudt ze een voortdurende samenwerking met het Nederlandse vocale ensemble Cappella Pratensis om film-, opname-, website- en concertprojecten te creëren die gewijd zijn aan de contextualisering van deze muziek. Jennifer Bloxam is een graag geziene gaste tijdens Laus Polyphoniae, waar ze al meermaals lezingen gaf.

Prof. Bloxam zal vertellen in het Engels.

Zat 19 augustus 2023

18:45 - Auditorium Sint-Pauluskerk

Tickets:

Gratis toegang, maar ticketreservatie verplicht (enkel mogelijk voor houders van een concertticket Cappella Pratensis & I Fedeli)

In samenwerking met:

Alamire Foundation

Naar het aansluitend concert:

Cappella Pratensis & I Fedeli

Jabob Obrecht & Jacobus Barbireau: Missa Sub tuum praesidium & Osculetur me.