Home > Activiteiten > GAUDE

GAUDE

Klankkunst rondom Laus Polyphoniae: Sint-Pauluskerk, pandgang

De Alamire Foundation creëerde een innovatieve klankinstallatie met de naam GAUDE, verwijzend naar het processielied Gaude redempta op tekst van Gilles Carlier en muziek van Guillaume Du Fay. Deze hymne vormt de leidraad van de installatie. De klankinstallatie maakt het mogelijk om te horen hoe het eenstemmige gregoriaans zich processiegewijs doorheen de ruimte verplaatst. Met GAUDE wil de Alamire Foundation de muzikale rituelen van destijds opnieuw tot klinken brengen in een virtuele wereld. Voor dit innovatieve klankkunstwerk werd beroep gedaan op het wetenschappelijke onderzoek naar het officie en de gezangen van Du Fay door musicologe en Senior Fellow bij de Alamire Foundation, Barbara Haggh-Huglo.

De klankinstallatie is te bezoeken in de Sint-Pauluskerk op vertoon van uw toegangsticket voor een van de concerten van Laus Polyphoniae. Van donderdag 6 juni tot en met zondag 1 september, elke dag van 14.00 tot 17.00.

De klankinstallatie werd gerealiseerd door de Alamire Foundation (Rudi Knoops, Stratton Bull, Bart Demuyt, Cappella Pratensis, e.a.) in het kader van het Leuvens Stadsproject New Horizons | Dieric Bouts Festival en het FWO/ SBO project The Sound of Music i.s.m. met Erfgoedsite Abdij van Park.

 

 

Don 6 juni 2024

Tickets:

op vertoon van uw Laus Polyphoniae-ticket

Nog meer klankkunst rondom Laus Polyphoniae

Silentii

02 juli tot 08 september