Home > Activiteiten > European Union Baroque Orchestra

European Union Baroque Orchestra

European Union Baroque Orchestra (EUBO) maakt opnieuw zijn opwachting in AMUZ. Onder leiding van klavecinist en dirigent Francesco Corti krijgen de jonge musici de kans enkele iconische repertoirestukken uit de barokmuziek uit te voeren. In Johann Sebastian Bachs eerste Brandenburgs concerto en Zelenka’s Ouverture-suite in F krijgen de strijkers en barokhobo’s volop de kans te schitteren. 

De Franse barokmuziek met zijn verfijnde versieringen en ritmes vraagt een andere insteek dan de orkestwerken van Bach en Zelenka. Francesco Corti koos voor een selectie instrumentale nummers uit Jean-Marie Leclairs opera Scylla et Glaucus en Jean-Féry Rebels laatste compositie, Les éléments. In Les éléments verklankt Rebel de schepping van de vier elementen aarde, lucht, vuur en water uit de chaos. Het openingsdeel, dat de chaos verklankt, werd gecomponeerd in 1738 en begint met een akkoord dat zowaar als klankcluster uit een 20ste-eeuwse partituur van Stockhausen of Ligeti zou kunnen komen.

Programma

J-F. Rebel: Les éléments | J.S. Bach: Brandenburgs concerto nr. 1 in F, BWV 1046 | J.D. Zelenka: Ouverture-suite in F, ZWV 188 | J-M. Leclair: Suite, uit Scylla et Glaucus

 

 

Uitvoerders

European Union Baroque Orchestra | Francesco Corti, artistieke leiding

 

 

Vri 13 oktober 2023

20:00 - AMUZ

Tickets:

Rang 1: € 24 / € 20 | Rang 2: € 20 / € 16 / Dit concert werd ook opgenomen in het Kennismakingsabonnement

In samenwerking met:

European Union Baroque Orchestra

Programmaboekje