Home > Activiteiten > Contre le Temps

Contre le Temps

Ubi sunt mulieres

Al duizenden jaren lang worden denkers, dichters en makers geïnspireerd door de vrouw – haar tederheid en charme, schoonheid en toewijding, fragiliteit en sensualiteit. Het vocale kwartet Contre le Temps – in 2023 nog in AMUZ als IYAP-ensemble – draait de kaleidoscoop richting middeleeuwen, waar Maria als maagd, moeder en mensgeworden liefde zetelt op de hoogste troon. Tal van componisten bezongen haar innige relatie met haar zoon en de standvastigheid waarmee ze smart en pijn trotseerde. Maria krijgt de mooiste klankgewaden omgelegd met muziek uit het Winchester Troparium, de Codex Las Huelgas, het Cyprus Manuscript en de Oxford Codex: sleutelbronnen van het vocale repertoire van de 11de tot de 15de eeuw. Werk van Guillaume Du Fay – de man die de renaissance inluidde – en van Hildegard von Bingen, zelf een van de meest geprezen vrouwen in de muziekgeschiedenis, maakt dit duizelingwekkend rijke tableau compleet. 

Dit concert werd mogelijk gemaakt dankzij het Artist in Residence ‘Discovery’-programma van EFFEA, i.s.m. Early Music Christmas Festival York.

Programma

Werken van H. von Bingen, G. Du Fay & anoniem uit Winchester Troparium, Codex Las Huelgas, Cyprus Manuscript & Oxford Codex

Uitvoerders

Karin Weston, Cécile Walch, Julia Marty, Amy Farnell, zang 

Zon 24 november 2024

15:00 - AMUZ

Tickets:

Rang 1: € 22 / € 18 - Rang 2: € 18 / € 16 - Jongeren -19: € 5 - VT-statuut: € 4