Home > Activiteiten > Academy of Ancient Music

Academy of Ancient Music

New Worlds: South America

Academy of Ancient Music reist onder leiding van Laurence Cummings van Rome naar Paraguay, in de voetsporen van de jezuïet Domenico Zipoli (1688-1726), priester, reiziger en begenadigd componist. Zipoli begon zijn carrière als student van Alessandro Scarlatti in Rome en eindigde in Latijns-Amerika, waar hij componeerde in West-Europese stijl.

 

Zipoli’s oeuvre wordt in zijn context geplaatst, en gecombineerd met muziek van Alessandro Scarlatti, Giovanni da Palestrina en de Boliviaanse Roque Jacinto de Chavarria. Het programma verlaat de idee van de barok als een fenomeen dat louter in West-Europa plaatsvond.

Uitvoerders

Academy of Ancient Music

Zat 18 maart 2023

20:00 - St.-Carolus Borromeuskerk

Tickets:

Rang 1: € 32 / € 28 | Rang 2: € 28 / € 24

(Omdat de concerten kaderen in het festival Barokke Influencers, een organisatie van Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen (UCSIA) en Universiteit Antwerpen, is het jammer genoeg niet mogelijk om tickets aan te bieden met de reductie die gewoonlijk geldt voor een vriendenlidmaatschap. Ook andere kortingsaanbiedingen zoals bijvoorbeeld cultuurcheques kunnen niet worden toegepast.)

Programmaboekje

Van Rome naar Paraguay, in de voetsporen van de jezuïet Domenico Zipoli

Academy of Ancient Music brengt muziek uit Latijns-Amerika.