Home > Steunfonds AMUZ: Klassiek voor jonge oortjes

Klassiek voor jonge oortjes

Steunfonds AMUZ

Wij hopen dat u ten volle geniet van onze muziek, en dat luisterplezier ook graag deelt. Dankzij uw gift krijgen kinderen die het financieel moeilijk hebben en niet vanzelf in contact komen met klassieke muziek de kans om de concerten en de werking van AMUZ te ontdekken. Kwaliteitsvol, prikkelend, op hun maat en hopelijk met een levenslange impact!

Concreet

Voor een reeks van vijf muzikale verkenningen worden concerten uit de seizoensprogrammering geselecteerd. Onder begeleiding van een muziekpedagoog en in interactie met de muzikanten worden kinderen van de 3de graad ondergedompeld in het klassieke repertoire en zijn context: instrumentarium, samenspel, tijdsgeest, emoties, verbeelding en concertbeleving.

Voor de 1ste en 2de graad ontwikkelden AMUZ en De Veerman interactieve rondleidingen. Op een speelse wijze ontdekken kinderen van 6 en 7 jaar de muziek, de geschiedenis van het gebouw en de concertwerking van AMUZ. Via verhalen, prenten en muzische opdrachten maken kinderen van 8 en 9 jaar kennis met componisten uit het verre en nabije verleden. Voor deze rondleidingen die normaal tegen betaling aan scholen worden aangeboden, willen we 20 klassen gratis uitnodigen die niet de mogelijkheid hebben om op betalend cultuuraanbod in te tekenen.

Praktisch

Steunen kan via onderstaande knop of een klassieke overschrijving op de projectrekening ‘AMUZ Steunfonds’, beheerd bij de Koning Boudewijnstichting, op rekening BE10 0000 0000 0404 (BIC: BPOTBEB1) met de gestructureerde mededeling 623/3666/10094. Giften vanaf € 40 die worden overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 %.