Home > Praktisch > Veelgestelde vragen > Veiligheid & hygiëne

Veiligheid & hygiëne

 

Als u tickets aankoopt, dan ontvangt u van ons een e-mail met de meest recente maatregelen kort voor het concert dat u bijwoont.

 

Moet ik een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen?

Voor publieke evenementen stelt de federale regering het gebruik in van het Covid Safe Ticket (CST) of COVID-certificaat voor evenementen vanaf 50 personen binnen. Maar ook bij een lager aantal personen kan de organisator beslissen om een CST te vragen. Voor alle AMUZ-concerten zal een CST moeten worden voorgelegd, ongeacht het aantal aanwezigen. Uw Covid Safe Ticket (CST) wordt samen met uw identiteitskaart aan de inkom van AMUZ gecontroleerd. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder CST AMUZ betreden.

Wat zijn de voorwaarden voor een Covid Safe Ticket?

  • U bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat; u bent minstens twee weken volledig gevaccineerd.
  • U heeft een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
  • U heeft een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat; geldig op de dag van de test plus twee dagen.
  • U heeft een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat; geldig op de dag van de test plus één dag.

AMUZ voorziet geen testen.

Hoe krijg ik een Covid Safe Ticket?

U kan uw CST verkrijgen via de CovidSafeBE-app, gratis te downloaden op uw smartphone. Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app. Niet-Belgische bezoekers moeten het digitaal EU-COVID-certificaat kunnen voorleggen.
Als u geen smartphone hebt, kan u de QR-codes ook online via uw computer opvragen via Mijn Burgerprofiel. Daarna kan u ze afprinten. U kunt de QR-codes ook via de post bestellen door te bellen naar het nummer 078 78 78 50 (vanuit Vlaanderen) of naar 02 214 19 19 (vanuit Brussel).

Ik kocht tickets voor een evenement in zaalhuur (te gast in AMUZ). Is een Covid Safe Ticket dan ook verplicht?

Alle info i.v.m. evenementen van andere organisatoren vindt u hier.

Moet ik een mondmasker dragen?

Het dragen van een mondmasker is opnieuw verplicht tijdens uw volledige bezoek aan AMUZ, dus ook wanneer u in de concertzaal zit. Enkel wanneer u neerzit in de foyer om iets te drinken mag het uit. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen AMUZ zonder mondmasker betreden.

Is er mogelijkheid om de handen te ontsmetten?

Wij voorzien handgel aan de ingang van het gebouw, waar u wordt verzocht uw handen te ontsmetten.

Kan ik gebruikmaken van de toiletten?

Ja, dat kan.

Hoeveel afstand wordt er gehouden in de zaal?

De maximale zaalcapaciteit wordt momenteel beperkt tot minder dan 200 bezoekers.

Kan ik iets drinken in de foyer voor of na het concert?

Voor en na de concerten verwelkomen wij u graag opnieuw in onze foyer. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, raden wij u aan om voor een drankje na het concert op voorhand te reserveren via foyer@amuz.be. De plaatsen in de foyer zijn immers nog steeds beperkt. Voorafgaand aan het concert hoeft u niet te reserveren voor uw foyerbezoek.

Wij vragen u alvast vriendelijk om met onderstaande maatregelen rekening te houden:

  • U mag met maximaal 6 personen aan tafel zitten. Een huishouden mag een tafel delen, ongeacht de grootte van dat huishouden.
  • Na reservatie ontvangt u van ons een bevestigingsmail met daarin de link om uw bestelling door te geven en meteen te betalen.
  • Ter plaatse bestellen kan ook, om wachtrijen aan de bar te vermijden bij voorkeur aan tafel. Een sticker op uw tafel leidt u via een QR-code naar de menukaart.  De bestelling wordt vervolgens naar uw tafel gebracht.
  • U hoeft slechts één keer te registreren om vanaf dan steeds eenvoudig online of via QR-code te bestellen.
  • Ter plaatse betalen kan enkel via bancontact of creditkaart, bij voorkeur contactloos.
  • Consumeren aan de bar is niet toegestaan, enkel aan tafel.

Is er toevoer van verse lucht?

AMUZ beschikt over een permanente ventilatie met 100% verse lucht in alle publieke ruimten.

Mag ik het concert bijwonen als ik verkouden ben?

Wij verzoeken u om niet naar het concert te komen als u zelf of iemand van uw gezin gezondheidsklachten (hoesten, verkoudheid, koorts of benauwdheidsklachten) heeft.