Home > AMUZ @Podium 19

Podium 19, een nieuw cultuurkanaal

Hip talent @AMUZ

 

Met Podium 19 geniet u gratis van de nieuwste en mooiste voorstellingen, optredens en concerten uit Vlaamse kunstinstellingen. Podium 19 is een gezamenlijke, virtuele zaal, waar (nieuwe) producties worden gebracht zolang het coronavirus de cultuurhuizen op slot houdt. Een virtueel podium op televisie dat kan bekeken worden via kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en herbekeken via VRT NU. Meer info.

Op vrijdag 5 februari kon u vanuit AMUZ zowel traversospeler en klavecinist Beniamino Paganini & barokhoboïste en blokfluitiste Nele Vertommen als aansluitend contratenor Korneel Van Neste & luitist Justin Glaie aan het werk zien. Onder de noemer ‘HIP talent @ AMUZ’ stellen we deze jonge, aanstormende oudemuziekmusici binnen de Historically Informed Performance (HIP) voor aan het grote publiek. Uitgesteld kijken kan nog steeds via de website en de app van VRT NU: u vindt ons terug als aflevering 28.

Wat is Podium 19?
Podium 19 is een gezamenlijke, virtuele zaal, waar (nieuwe) producties worden gebracht zolang het coronavirus de cultuurhuizen op slot houdt. Een virtueel podium op televisie dat kan herbekeken worden via de website en app van VRT NU. Zeven Vlaamse Kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, Opera Ballet Vlaanderen, deSingel en Kunstencentrum Voo?uit) namen het initiatief voor Podium 19. Heel wat cultuurpartners, zoals ook AMUZ, sloten aan.  De VRT, UiTinVlaanderen, Proximus, Orange en Telenet zorgen ervoor dat dat aanbod in de beste kwaliteit en op vele platformen tot bij u geraakt.

Waar kan u Podium 19 bekijken?
Kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonie)
Kanaal 99 van Telenet TV
Kanaal 20 van Orange TV
Podium 19 kan herbekeken worden via de website en app van VRT NU.

Wanneer kan u kijken naar Podium 19?
Vanaf 21 januari kan u elke dag vanuit uw huiskamer genieten van gevarieerde projecten uit de rijke programmatie van de vele culturele organisaties in Vlaanderen en Brussel. Er zijn premières op donderdag, vrijdag, zaterdag telkens om 21u en op zondag om 17u. Op www.podium19.be vindt u altijd de meest up-to-date informatie over het programmaschema.

Is er een rode draad in het programma?
Elke uitzenddag heeft een thema. Op donderdag is dat pop/rock/hip hop, op vrijdag klassiek, op zaterdag podiumkunsten en op zondag kids/jazz/wereld/literatuur. De rest van de week wordt het programma van de voorbije week herhaald.

Kan u zelf bepalen wanneer u de voorstellingen bekijkt?
Dat kan als u via VRT NU kijkt. Daar zijn de voorstellingen en concerten gedurende 1 maand te herbekijken na de première op Podium 19.

Is dit een permanent kanaal?
Voorlopig wordt er een programmatie op het kanaal voorzien tot eind april, maar dat kan nog altijd worden verlengd. Er zullen nu sowieso al meer dan 150 voorstellingen worden getoond.