Home > Activiteiten > Online starterscursus polyfonie

Online starterscursus polyfonie

Dit jaar bieden we een online starterscursus polyfonie aan voor zangers die interesse hebben in oude notatie, maar zich op beginnersniveau bevinden. U krijgt een inleiding tot de basis. Wat is polyfonie en hoe heeft het zich ontwikkeld? Wat is de juiste benadering de dag van vandaag? Welke uitdagingen en voordelen brengt de uitvoering van de originele notatie met zich mee? Wat ligt er zoal aan de basis van improviseren rond polyfonie?

De rode draad doorheen de cursus is de muziek van Josquin des Prez, die we 500 jaar na zijn dood herdenken. De cursus wordt gegeven in het Engels. Naast een live sessie met Valerie Horst, krijgt u toegang tot een reeks online lesmateriaal van vocaal ensemble Cappella Pratensis. Tot slot gunnen we u een unieke blik achter de schermen van de parallel lopende Online summerschool 2021 voor gevorderden. Zo neemt uw polyfone carrière ongetwijfeld een vliegende start!

Een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek en AMUZ, Festival van Vlaanderen Antwerpen

Praktische informatie

Data

25 tot 29 augustus 2021

Programma

Lesvideo’s van Cappella Pratensis en Valerie Horst + 1 live Zoom sessie

Wekelijks een nieuwe lesvideo over mensurale notatie op 9, 16 en 23 augustus.
Bijkomende lesvideo’s op 25, 26 en 28 augustus.
Een blik achter de schermen: video met enkele highlights van de online Summerschool voor gevorderden.
Een live sessie met Valerie Horst op zondagnamiddag 29 augustus, voor wie vragen heeft over de lessen notatie.

Deelnemers

De starterscursus wordt opgezet voor zangers met weinig of geen ervaring in oude notatie. Bent u een (pre-)professionele zanger of gevorderde amateur? Dan komt u in aanmerking voor de Online summerschool 2021.

Prijs

€ 25 / $ 30

Koren kunnen zich voor deze Startcursus Polyfonie vanaf 12 deelnemers aan inschrijven € 15 per persoon.

Inschrijven

Schrijf u in via het inschrijvingsformulier van Musica en vink ‘Online Summerschool Starter Course’ aan. Daarna ontvangt u van Musica een bevestigingsmail met betalingsinformatie.

Deadline voor inschrijven

1 augustus