Home > Activiteiten > Onder Voorbewout

Onder Voorbewout

Wout brengt enkele wondermooie projecten samen tijdens twee avonden in AMUZ. Naast twee eigen projecten, nodigt hij gelijkgestemden uit die passen in zijn beleving van muziek maken. Deze muziek wil raken, steeds integer vanuit zijn eigenheid en liefst met weinig ophef. Deze concerten gaan door zonder publiek en kan u gratis volgen via livestream. Het concert van 9 april kan u hieronder volgen. Het concert van 10 april kan u volgen op deze pagina.

Nathan Wouters

contrabas

 

Nathan zoekt met zijn bas als solo-instrument de grenzen van het mogelijke op. Zijn virtuoze tokkels, melodieën gestreken als ware het een cello, drones en loops met elektronica prikkelen de zintuigen. Verwacht je aan een grote toon doorheen improvisaties en uitgekiende composities.

Indrė Jurgelevičiūtė/Bert Cools

kankles en zang/gitaar en elektronica

 

Indrė en Bert spelen een set geïnspireerd op Litouwse minimalistische volksmuziek. De songs vertellen verhalen over de connectie tussen mens en natuur en de rituele magie van het alledaagse leven. De diepe stem van Indrė gecombineerd met de tokkels van kankles en gitaar en overgoten door subtiele elektronika geven het geheel iets fabelachtig. Samen maken ze deel uit van Merope, dat net het album Salos uitbracht. Voorganger naktės werd door Klara bekroond als beste Belgische release World.

Sam Joris/Wout Gooris

trompet/piano

 

CD-release concert ‘Jogo’

Het debuutalbum Jogo zag het licht pal in de lockdownperiode van 2020. Een jaar later volgt nu het release concert.

“Wout Gooris’ lyrische pianospirit scoort helemaal met de warme kleurrijke zangtoon van Sam Joris’ trompet, een no-nonsense karakterduo, dat de zuivere klankeenheid van ieders persoonlijkheid verbindt.” (BL – Jazz!halo)

“Zijn muziek is juist door zijn bescheidenheid confronterend. Er zit bijna geen ruimte tussen de beschaafde en wonderschone muziek en de emotie die Gooris ermee overbrengt. (…) persoonlijke muziek, wars van trends en zonder enig effectbejag. Het klinkt goudeerlijk en dichtbij.” (GD – Opduvel)