Home > Activiteiten > Laus Polyphoniae > Huelgas Ensemble: Ave maris stella

Huelgas Ensemble: Ave maris stella

Contrapuncti super Ave maris stella

Paul Van Nevel kent dankzij zijn jarenlange ervaring alle geheimen van het contrapunt. Samen met zijn Huelgas Ensemble dompelt hij u onder in de grote diversiteit en rijkdom van het contrapunt van de middeleeuwen tot de barok, met een focus op de magistrale muziek van de 15de en de 16de eeuw. In drie concerten hoort u hoe componisten aan de slag gingen met muzikaal materiaal. Aan de basis van meerstemmigheid lag meestal een reeds bestaande melodie. U hoort eenvoudig (noot-tegen-noot) tot sterk versierd contrapunt, van driestemmige werken tot de twaalfstemmige Missa L’homme armé van Carissimi.

CONTRAPUNCTI SUPER AVE MARIS STELLA

De gregoriaanse melodie Ave maris stella als basis voor drie- tot achtstemmige werken in het kader van de Mariadevotie. Muziek van componisten uit de Franco-Vlaamse School, Giovanni Pietro del Buono, Francesco Soriano en anderen.

Uitvoerders

Axelle Bernage, Michaela Riener, Sabine Lutzenberger, Helen Cassano, cantus | Olivier Coiffet, Paul Bentley-Angell, Adriaan De Koster, Loïc Paulin, Tom Phillips, Matthew Vine, tenor | Guillaume Olry, Marc Busnel, bassus | Paul Van Nevel, artistieke leiding

Zat 27 augustus 2022

20:00 - St.-Andrieskerk

Tickets:

Rang 1: € 26 / € 22 | Rang 2: € 22 / € 18

In samenwerking met:

Alamire Foundation, studiecentrum voor muziek in de Lage Landen (KU Leuven)

Ook interessant voor u

Huelgas Ensemble: Ut re mi fa sol la

27 augustus 2022 17:00

Huelgas Ensemble: O florens rosa

27 augustus 2022 22:15