Home > Activiteiten > Ibera Auri (IYAP)

Ibera Auri

‘Marizápalos’ op het balkon: 17de-eeuwse Spaanse muziek en haar invloed in Europa

Ibera Auri ontstond in 2017 uit de fascinatie voor 17de-eeuws vocaal en instrumentaal repertoire met Spaanse invloeden of oorsprong. Het ensemble presenteert programma’s met een heel spectrum van genres en stijlen, van Franse airs de cour tot Portugese en Spaanse liederen, dansen en aria’s uit 17de-eeuwse zarzuela’s. De musici van Ibera Auri studeerden aan conservatoria in Amsterdam, Münster, Milaan en Lyon bij o.a. Rolf Lislevand, François Fernandez, Michael Form Jonathan Alvarado en Marta Almajano. Het ensemble was te horen op meerdere festivals in Nederland en Spanje en won in 2018 de eerste prijs en de publieksprijs van het internationale oudemuziekconcours in Gijón.

International Young Artist’s Presentation
De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge vocale en instrumentale ensembles een duwtje in de rug op de internationale muziekscene. De geselecteerde ensembles worden begeleid en gecoacht door Peter Van Heyghen en Raquel Andueza en stellen zich deze zomer aan u voor met een concert in AMUZ.

Programma

muziek van A. Boësset, M. Lambert, E. Moulinié, A. Falconieri, S. Durón e.a.

 

Uitvoerders

Gabriel Belkheiri García del Pozo, blokfluit & tenor | Laia Blasco López, blokfluit & sopraan | Jeremy Nastasi, teorbe & barokgitaar | Lidia Rodrigo Royo, blokfluit & klavecimbel

Praktisch

Woensdag 25 augustus 2021
15.00, AMUZ
Duur: 30 minuten

Prijs

€ 10