Home > Activiteiten > Fair Oriana (IYAP) – geannuleerd

Fair Oriana

The trials & triumphs of Oriana

 

Het concert zal niet kunnen plaatsvinden, omdat de musici omwille van COVID-maatregelen in de onmogelijkheid zijn naar België af te reizen. 

De Britse sopranen Angela Hicks en Penelope Appleyard vonden elkaar in hun liefde voor oude muziek, maar evengoed voor jazz en folk en hun wil om op een nieuwe manier creatief met historisch repertoire aan de slag te gaan. Dit resulteerde in 2018 in hun ensemble Fair Oriana, waarmee ze programma’s uitwerkten als Trials & Triumphs of Oriana, Silver Baroque. In januari 2020 debuteerden ze in het Konzerthaus Wien met Thou Shalt Not Steal, een folk-geïnspireerd programma rond de figuur van Robin Hood. Recent namen ze Thomas Morley’s Canzonets for two voices op.

International Young Artist’s Presentation
De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge vocale en instrumentale ensembles een duwtje in de rug op de internationale muziekscene. De geselecteerde ensembles worden begeleid en gecoacht door Peter Van Heyghen en Raquel Andueza en stellen zich deze zomer aan u voor met een concert in AMUZ.

Programma

muziek van J. Dowland, T. Morley, J. Mundy, T. Hume, J. Bennet & F. Wilson

 

Uitvoerders

Penelope Appleyard, sopraan | Angela Hicks, sopraan | Sam Brown, luit | Harry Buckoke, viola da gamba