Home > Activiteiten > EGERIA (IYAP)

EGERIA

Gaude felix francia

Het ensemble EGERIA is een van de weinige oudemuziekgroepen in Spanje dat uit vrouwen bestaat en zich uitsluitend toelegt op muziek uit de middeleeuwen. Uniek is ook dat de zangeressen ook een musicologische opleiding genoten en studeerden bij specialisten voor middeleeuwse muziek in Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten, waaronder Brigitte Lesne, Katarina Livljanic, Benjamin Bagby, Marc Mauillon en Mauricio Molina. EGERIA, dat drie jaar geleden werd opgericht, was te gast op talrijke muziekfestivals in Spanje, toerde door Portugal en trad op aan Sorbonne universiteit in Parijs.

International Young Artist’s Presentation
De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge vocale en instrumentale ensembles een duwtje in de rug op de internationale muziekscene. De geselecteerde ensembles worden begeleid en gecoacht door Peter Van Heyghen en Raquel Andueza en stellen zich deze zomer aan u voor met een concert in AMUZ.

Programma

muziek van Perotinus, magister Albericus, anonieme 13de- & 14de-eeuwse composities uit o.a. codex Montpellier, codex Calixtinus, codex Las Huelgas e.a.

 

Uitvoerders

Lucía Martín-Maestro Verbo, sopraan & artistieke leiding | Carmen Busquets Ferrer, Romina de la Fuente, sopraan | María Martín del Río, mezzosopraan | Fabiana Sans Arcílagos alt & codirectie

Praktisch

Dinsdag 24 augustus 2021
12.00, AMUZ
Duur: 30 minuten

Prijs

€ 10