Home > Activiteiten > Boekhandel Stad leest & De Morgen – Een avond met Warren Ellis

Boekhandel Stad leest & De Morgen – Een avond met Warren Ellis

Boekvoorstelling

Op dinsdag 25 april komt Warren Ellis naar Antwerpen om zijn boek Nina Simone’s Kauwgom voor te stellen. 

Op 1 juli 1999 gaf Nina Simone een van haar laatste optredens in de UK. Na de show kroop Ellis in een vlaag van totale adoratie op het podium en plukte haar uitgespuwde kauwgum van de piano. 

Hij bewaarde de kauwgom jaren in een koffer, gewikkeld in de handdoek die Nina Simone gebruikte tijdens het optreden, tot zijn bloedbroeder Nick Cave hem vroeg of hij de kauwgom wilde tentoonstellen op zijn Cave’s Stranger Than Kindness tentoonstelling. 

In Nina Simone’s Kauwgom vertelt Ellis hoe deze kauwgom niets minder dan een heilig relikwie voor hem geworden is. Het is een verhaal over de betekenis die we geven aan kleine dingen en ervaringen, over hoe ze op die manier doordrenkt raken van een zekere spiritualiteit en zo mensen met elkaar kunnen verbinden. Het boek is een ode aan vriendschap, liefde, begrip en het artistieke denkproces.

Warren Ellis zal geïnterviewd worden door muzikant en presentator Marcel Vanthilt. De avond vindt plaats in de prachtige zaal van AMUZ, in de voormalige Sint-Augustinuskerk in de Kammenstraat. Het hele interview is in het Engels, nadien is er mogelijkheid om je boek te laten signeren. Zowel Engelse als Nederlandse edities van Ellis’ boek zullen op de avond zelf te koop zijn.

In samenwerking met De Morgen en met grote dank aan Lebowski Publishers. 

Din 25 april 2023

20:00 - AMUZ

Tickets:

Deze voorstelling is uitverkocht.

In samenwerking met:

Stad Leest & De Morgen