Home > Activiteiten > Bertrand Cuiller

Bertrand Cuiller

Klavecimbel

Frank Theuns en Bertrand Cuiller namen samen enkele sonates van Johann Sebastian Bach op, afgewisseld met solowerk voor traverso. De cd werd bekroond met een Diapason d’ Or.

“Op een zorgvuldig uitgekozen instrument laat Theuns de muziek heel oprecht klinken. Mooie tempi – niet te snel, een verademing! -, subtiele aanzetten maar ook fraaie melodische bogen en technische hoogstandjes. Het duidelijk aanwezige klavecimbel is een fraaie, evenwaardige gesprekspartner. Deze cd biedt intieme kamermuziek van Bach, puur en in alle eenvoud, zonder franjes. En toch meesterlijk.”
– Els Van Hoof voor ‘De keuze van Klara’

De Engelse suites voor klavecimbel behoren tot de vroege werken die Bach voor het instrument schreef. Over een precieze datum bestaat veel speculatie, maar Bach componeerde ze in de Weimarperiode (1708-1717), vermoedelijk omstreeks 1713-1714. Net zoals bij de Franse suites werd de titel postuum toegekend. Er zijn echter weinig Engelse stijlkenmerken in de suites te vinden – de Engelse suites bevatten zelfs opmerkelijk veel Franse elementen, maar ze zijn ambitieuzer qua opbouw en bevatten meer contrapunt dan de Franse suites. Volgens Bachs eerste biograaf Forkel werden de suites geschreven voor een Engelse edelman.

Programma
Engelse suite nr. 1 in A, BWV 806
Engelse suite nr. 2 in a, BWV 807
Engelse suite nr. 3 in g, BWV 808
Engelse suite nr. 4 in F, BWV 809
Engelse suite nr. 5 in e, BWV 810
Engelse suite nr. 6 in d, BWV 811

Wanneer
Vrijdag 11.02.2022
20.00 AMUZ
Dit concert duurt langer dan gebruikelijk, er wordt een pauze ingelast.

Tickets
Cat. 1: €28 / €24
Cat. 2: €24 / €20

Dit concert maakt deel uit van Abonnement BACHSUITESinPRIMETIME 2. Meer info over de abonnementen vindt u hier.

Festival
BACHSUITESinPRIMETIME