Home > Activiteiten > Polyphony connects > Maandag 24 augustus > Boekvoorstelling Fabrice Fitch

Boekvoorstelling Fabrice Fitch

Renaissance Polyphony

 

In zijn nieuwe boek Renaissance Polyphony (dat bij Cambridge University Press verschijnt) introduceert Fabrice Fitch op meeslepende wijze de renaissancepolyfonie. Hoe zit renaissancemuziek in elkaar? Waarom is een bepaald werk typisch voor zijn stijl of genre? En als het uitzonderlijk is, waarom dan juist? Muzikanten waren zich destijds ten volle bewust van het gespecialiseerde karakter van hun kunde. Hoe is dat te merken in de muziek die ze schreven, en hoe werden muzikanten beschouwd door hun opdrachtgevers en het publiek? Fitch kijkt kritisch en gedetailleerd naar de muzikale stijl en houdt daarbij rekening met de meest recente onderzoeken. Daardoor weet hij de verschillende betekenislagen achter de muzieknoten te ontsluieren. Het is zijn doel om de luisterervaring van studenten, uitvoerders en muziekliefhebbers te verrijken.

Tijdens Polyphony connects stelt Fabrice Fitch in primeur zijn nieuwe boek voor aan het publiek. Vanaf augustus is zijn publicatie in de boekhandel beschikbaar evenals online op www.cambridge.org. Als AMUZ-klant kunt u via deze link het boek bestellen met 30% korting, geldig tot 30 september.

 

Over de auteur

Fabrice Fitch is componist en musicoloog, gespecialiseerd in renaissancepolyfonie en de uitvoering ervan. Zijn monografie Johannes Ockeghem: Masses and Models blijft de enige Engelstalige monografie over de componist. Fitch heeft uitgebreid gepubliceerd over Obrecht, Agricola, andere componisten van die generatie, evenals over het Eton Choirbook. Zijn composities werden uitgevoerd door bekende solisten en kamermuziekensembles, waaronder Fretwork, en werden internationaal op de radio uitgezonden. Reeds 25 jaar lang is Fabrice Fitch recensent  bij het muziekmagazine Gramophone. Hij is momenteel Senior Research Fellow aan het conservatorium van Schotland.