Home > Activiteiten > Polyphony connects > Wandelzoektocht International Young Artist’s Presentation

International Young Artist’s Presentation 2020

Muzikale wandelzoektocht in de Antwerpse binnenstad

Sinds 1998 maakt de International Young Artist’s Presentation (IYAP) deel uit van Laus Polyphoniae. In de schoot van het festival werden in elke editie van de IYAP een zestal jonge (oude)muziekensembles gecoacht door gerenommeerde musici, onder wie Catherine Bott, Patrizia Bovi, Pedro Memelsdorff, Barthold Kuijken, Raquel Andueza en Peter Van Heyghen. Daarna presenteerden de ensembles zich aan het festivalpubliek, de internationale pers en muziekprogrammatoren. Voor vele IYAP-ensembles betekende dit een springplank naar een verdere internationale carrière.

Begin maart 2020 werden zes ensembles geselecteerd om deel te nemen aan de geplande IYAP-editie van deze zomer. De COVID-19-pandemie noodzaakte ons echter deze editie anders te organiseren. De zes ensembles die we in maart jl. selecteerden, zullen zich live aandienen aan u, ons publiek, tijdens de editie van Laus Polyphoniae 2021. In 2020 bieden AMUZ en Musica – partner van de International Young Artist’s Presentation sinds 1998 – u een muzikale wandelzoektocht aan in het centrum van Antwerpen, die u vanaf 15 augustus tot 30 september 2020 op eigen initiatief en tempo kan afleggen op het moment dat het ú het best schikt.

Langs dit parcours gaat u op zoek naar zestien affiches van AMUZ Polyphony connects die aan vensters en etalages terug te vinden zijn en die een Spotify-code bevatten. Wanneer u deze code op de affiche scant met uw smartphone, zal u een muziektrack kunnen beluisteren van een van de ensembles van de afgelopen IYAP-edities. Elke affiche zal u digitaal bij een ander ensemble en een andere muziekstuk brengen. Veel wandel-, zoek- en luisterplezier!

Hoe begint u eraan?

U kunt een stadsplan met wandelroute afhalen aan het startpunt van de wandeling: AMUZ, Kammenstraat 81. De plannetjes bevinden zich in het doorzichtige bakje rechts van de glazen deuren. U kunt het dus steeds meenemen, ongeacht de openingsuren van AMUZ. Heeft u ook graag een uitgeschreven wegbeschrijving? Download dan hier de tekst.

Vooraleer u vertrekt, installeert u het best de Spotify-app op uw smartphone en maakt u een (gratis) Spotify-account aan. Hoe dat moet, leest u hier.

Vindt u een bepaalde affiche niet? Kijk dan hier voor alle adressen.
Vindt u de affiche niet op het vermelde adres? Signaleer het ons via info@amuz.be.

In samenwerking met Musica, Impulscentrum voor Muziek en RUIS